Terug naar het overzicht

API guidelines

Verantwoordelijke organisatie
Publicatiedatum
Categorie
Technische standaard

Bijna elk business proces wordt ondersteund door API's die informatie versluizen van het ene informatiesysteem naar het andere. Naast semantische interoperabiliteit van de data die uitgewisseld worden, is het belangrijk om te weten hoe deze API's kunnen bevraagd worden, welke functionaliteit ze bieden en hoe we ermee kunnen koppelen.

De in 2018 ontwikkelde Hypermedia API (richtinggevend voor machines) biedt reeds een aantal gestandaardiseerde bouwblokken aan om integratie met API’s automatisch te laten verlopen, opdat een machine door een API kan browsen zoals wij mensen de hyperlinks volgen op webpagina's. In 2020 wensen we te focussen op de implementatie van de ontwikkelde bouwblokken in productie-API’s en het standaardiseren van nieuwe bouwblokken, specifiek met betrekking tot autorisatie, authenticatie en de integratie met Apigee van Het Facilitair Bedrijf. Daarnaast zetten we ook in om de API-richtlijn (richtinggevend voor mensen) tot een gedragen goede praktijk van overheden in Vlaanderen te verheffen.

Detailinformatie

  • Functioneel toepassingsgebied: Richtlijnen rond het ontwikkelen van API's.
  • Organisatorisch werkingsgebied: Alle entiteiten van de Vlaamse overheid
  • Datum van aanmelding: TBD

Vragen en feedback

In geval van vragen of feedback kan u contact opnemen via e-mail of een topic aanmaken in onze publieke GitHub issue-tracker.